Güneş Enerji Kurulumuna Örnek!

15 Mart 2021 Yazar Murat Turgut 0

Bu yazımızda güneş enerji kurulumuna örnek yapmak istiyoruz. Şöyle ki; sorularınız da bir sistem kurulumu yaparken neler gereklidir,size avantajları ve dezavantajları nedir, sorusu bizlere çok geliyor. Bu konuda önceden belirtmekte yarar olduğunu söylemeliyiz ki yapacağımız örnekleme için dahi son aşamasında yinede sistem önerileri için fikir danışın.

-Şebeke bağlantısız güneş enerji kurulum örneklemesi;

1120W’lık bir güneş enerji kurulumu için gerekli olan ürünler:

-4 Adet 280W Polikristal Güneş Paneli; 3000W Akıllı Sinüs İnverter; 2 Adet 12*150AH Jel Akü; Solar Kablo, Güneş Enerji Konstrüksiyonu;

Açıklama; güneş enerjinin ana kaynağı olan güneş panelleri sizin günlük ortalama ışıma sayesinde ne kadarlık bir enerji alacağınızı belirler. Bizim kullandığımız 1120W güneş panelleri ile ortalama  günlük 5.5 ile 6 kw arası enerji alabilirsiniz. Burada kullanacağımız 3000W akıllı sinüs inverterin panel gücü 1200W’dır. Bu şu demektir ki; maksimum panellerden alabileceğiniz verim ! Siz 2000W güneş paneli bağlasanız bile 1200W  maksimum güç alabileceksiniz çünkü kullandığınız komponent buna bağlıdır. Bir diğer önemli husus 3000W akıllı sinüs inverter de akünün 24V olmasıdır. 12V akü bağlarsanız inverter çalışmaz.Burada 2 adet akü kullanmamızın yegane sebebi budur. Kullandığımız akünün gücü 3600W’dır. Akünün tüm gücünü boşaltırsak ne mi olur ? Akülerin derin şarj döngüsünden bahsetmiştik. Akünün ömrünü uzatmak için kullanacağınız akülerin derin şarj döngüsünü bilmeniz önemlidir. Şöyle ki; 3600W akünün ortalama %50 sini yani 1800W kullanırsak 1500 ile 1900 arası aküyü kullanma fırsatı verecektir. Güneş enerji konstrüksiyonunu kurarken dikkat etmemiz gereken önemli husus ise güneş panellerinin açısı ve konumudur. Türkiye’nin güneş ışımının en verimli olduğu yön Güney’dir. Yani güneş panellerini güney yönüne koyarak daha fazla güneş ışıması alabiliriz. Size yararlı olabilecek güneş enerji kurulum  mantığını anlayabileceğiniz bir offgrid sistem önerdik. Bizlere ulaşarak daha detaylı ve donamlı bilgiye sahip olabilirsiniz.Güneşli günlerde görüşmek üzere..

Güneş Enerjisi Nedir?